Followers

Tuesday, April 19, 2011

ternoda

Assalamualaikum


argahhhhh...aqTERNODA!!!!!!!!kenapa mesti d waktu ini kau menggoda aq??kau buat aq berada d dunia khayalankau buat aq lupa tentang peperiksaan aqbila aq tidak melayan, kau terus-terus menggoda aq tanpa rasa belas kasihanhurmpuas aq mengelak dari kaupuas aq tahan dari tergoda dengan kautapi sungguhiman aq tidak sekuat yang kamu sangkaakhirnya aq tergoda juasungguh aq benci kaumemaksa aq melayan kau sehingga berjam2 lamanyasehingga aq xmampu lagi untuk bertahantapi kau tetap memaksa akutahukah kamu aq nak exam.. tahukah kamu aq sungguh penatkenapa mesti d waktu iniKENAPA???!!!sungguh aq benci engkau meskipun aq amat merindui kautapi bukan di waktu inijangan la menggoda aq lagi wahai

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=

=


NOVEL ku sayang2 novel in 1 day
dam!!!

aq benci novel
tapi
aq mencintai novel
“Akak nak bunga apa? Sebut aje.” Lee pula yang menyambung. “Bunga ros? Bunga matahari? Bunga carnation? Bunga lili? Bunga raya?” Dia membilang dengan jari tangan. “Bunga bakawali? Bunga teratai? Bunga orkid? Bunga plastik? Bunga lawang? Bunga cengkih?” Budak bertujuh itu memandang Addin tak berkelip.“Tulip ada?”


“Kenapa mesti akak mintak the only flower yang kita orang tak ada?”

A-Cid berpaling ke belakang. “Benz, one red rose, full-bloom, with baby's breath in a bouquet, please. Wrap with white organza." Dia memetik jari. “Pink ribbon.” Benz memandang A-Cid dengan muka yang tak boleh dibaca. “The I-Love-You ensemble?" Keningnya terangkat sebelah. Addin jatuh rahang bawah. The-what??? “A-Cid! Akak memang tak main la benda-benda macam tu....”

“I’m Panah Arjuna. I spread the love.” Selamba dia menuturkan dengan muka toya. Masihkah anda ingat pada Benz dan Addin, dalam novel aA+bB?.
Kini HLOVATE, mengundur beberapa tahun ke belakang, untuk menyingkap sebahagian persoalan, sebahagian rasa dan sebahagian kisah, tentang Addin & Benz serta Magnificent 7 suatu waktu dulu.
ini pulak novel sambungnya tentang Addin & Benz
Inilah... sebuah kisah perjalanan; perjalanan bersama masa; perjalanan cerita aA + bB. Semua orang belajar, semua orang membesar; tetapi tidak semua orang menjadi dewasa. Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.

Addin mengemukakan teorinya begini:

1. membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah suatu cabaran
2. membesar dan belajar tentang hidup serta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielak

7 tahun kemudian...

Apa yang terjadi apabila doktor dipaksa berkahwin dengan jurutera, yang bukan pilihan hatinya?

Apa yang terjadi kalau sang kepala batu dan sang keras kepala itu harus tinggal sebumbung?

Cerita ‘cinta’ antara Addin dan Benz, tidak semudah A + B = Aman Bahagia. Ini kerana sejarah mereka bermula lebih awal dari itu. Mereka pernah saling membenci, saling mendendam dan saling membisu sejak zaman sekolah...penulis : Hlovate


memang best sangat 2 2 novel ni
pasal 2 la aq tergoda
sabo je laa^_^ v